check

Check je voeding is een online platform waarmee u makkelijk, zonder hoge kosten, aan de verplichte vermelding van allergenen kan voldoen.

Sinds 13 december 2014 zijn bakkers, slagers, snackbars, restaurants, kantines, etc. verplicht om informatie over allergenen te verschaffen aan de consumenten. Concreet houdt dit in dat deze ofwel moeten kunnen geraadpleegd worden door de consument of dat er altijd iemand, met de nodige kennis, ter beschikking moet zijn om deze informatie mondeling te geven, op de plaats van aankoop en voordat de aankoop plaatsvindt.

Het is niet altijd simpel om al het personeel een opleiding te geven en deze dan ook te onderhouden. Dergelijke opleiding kost toch al €97,00 per persoon. Iemand aannemen enkel en alleen om informatie te kunnen verschaffen aan de consument is een kostelijke zaak.

Een navraag bij het FAVV leert ons het volgende:
Indien er niet voldaan wordt aan de allergenenwetgeving, zal dit item op onze checklist beoordeeld worden als niet-conform. Dit is een zware overtreding en resulteert bijgevolg in een ongunstig resultaat, ongeacht de totaalscore van de controle. Een ongunstig resultaat leidt onmiddellijk tot een hercontrole.

Met Check Je Voeding kan u simpel aan deze verplichtingen voldoen. Dit vanaf €5,00/maand.

Nieuw in de loop van 2018: Zoek gebruikte producten op via de database van PS in Foodservice. Zo voegt u nog sneller uw gerechten toe aan het platform.

Bovendien schenkt Check Je Voeding jaarlijks 1 maandbijdrage aan de stichting MUG-Heli.
Meer info over de MUG-Heli kan u vinden op IMDH.eu.

Beheersplatform
  • Online platform waar u zelf de informatie en producten kan beheren
  • Papieren versie van alle producten met de samenstelling en allergenen om uw klanten te informeren
  • De uitgebreide zoekfunctie die ook rekening houdt met uw producten/gerechten zonder dat deze online staan
Standaardpakket
  • Beheersplatform
  • U krijgt een pagina met vermelding van uw logo, adres, telefoonnummer, producten, specialiteiten en openingsuren
  • Uw hele productassortiment wordt online geplaatst, met vermelding van de allergenen en voedingswaarden (indien gekend)
  • Een sticker met een QR-code naar de website waar de consument direct uw producten kan raadplegen
  • Een zelf te kiezen domeinnaam met directe link naar de pagina van uw bedrijf
Uitbreiding tablet
  • Standaardpakket
  • Tablet op voet* met up-to-date informatie die u in de winkel kan plaatsen
*iPad mini WIFI
*iPad WIFI

Andere opties beschikbaar (4G, standaarden, hoezen, ...)
Check Je Voeding is (nog) geen autocontrolesysteem. Het platform richt zich voornamelijk op de consumenten met transparante, eenvoudige en duidelijke informatie.
Toch is het mogelijk om Check Je Voeding naast je autocontrole te gebruiken. De producten die al aanwezig zijn in het autocontrolesysteem zijn meestal te exporteren naar een Excel- of CSV-bestand. Dit bestand kan dan simpelweg ingeladen worden bij Check Je Voeding en al uw producten en bijhorende gegevens zijn direct aanwezig.

Wenst u Check Je Voeding in uw bedrijf te gebruiken en u te onderscheiden van andere zaken door de klant op de eerste plaats te zetten? Geef ons uw gegevens door en wij contacteren u zo spoedig mogelijk

Nota Ministerie van Volksgezondheid